Anneli Berg

Hela mitt liv har jag varit verksam som konstnär, numera på heltid. Det började med hästarna. En gång i tiden ritade jag bara hästar och gjorde det så bra att jag som 14-åring fick i uppdrag att illustrera hästböcker åt Wahlströms bokförlag. Sedan blev det oljemåleri under många år. Alltid föreställande, alltid bilder där det händer mycket. Stadsmiljöer, vatten, människor, natur, ibland med lätt abstrakta eller surrealistiska inslag. Nöjesfält och hästkaruseller och så tillbaka till hästarna igen. Att måla i olja är för mig alltid en lång process från första färgklicken till dess att jag är nöjd med en bild.

Min första separatutställning hade jag på 70-talet. Numera gör jag både oljemålningar och digital art. Oljemåleriet kräver dagsljus för att jag ska kunna få rätt färger och därför målar jag bäst under den ljusa årstiden. När höstmörkret tätnar tar de digitala bilderna över. Jag utgår från egna oljemålningar och teckningar, som i datorn kan kombineras och förändras obegränsat. Slutresultatet blir ofta lätt surrealistiskt.

I och med det digitala bildskapandet har jag återupptäckt tecknandet. Jag kan scanna in en teckning, fortsätta arbeta med den i datorn, skriva ut den och rita för hand, kombinera den med andra teckningar och arbeta ihop dem med foton på oljemålningar. Möjligheterna är obegränsade. Precis som i mina oljemålningar kan omarbeta och bearbeta bilderna i många steg tills jag hittar dit jag vill nå. De digitala bilderna kan dessutom visas på nätet eller skrivas ut i olika storlekar, på papper eller canvas. Precis som att en musiker inte gör sig av med sina bästa låtar utan kan spela dem flera gånger, så ger den digitala tekniken mig möjlighet att använda mina bästa bilder flera gånger. Digitala bilder inspirerar till oljemålningar och oljemålningar till digitala bilder.

Fotot är tagit på Phoenix Art Festival i Arizona, USA, en jurybedömd utomhusutställning

CV           Tillbaka

 

Anneli Berg

telefon: 070 3359603       

e-post: anneliagda at telia.com

Innehar F-skattsedel

Louis Vuitton OutletLouis Vuitton ShoesLouis Vuitton HandbagsLouis Vuitton Purseshttp://www.opconf.grotiana.nl/images/louis-vuitton-outlet.asp

replica watchesfake watchesswiss replica watchesreplica watches auhttp://www.opconf.grotiana.nl/images/replica-watches.asp